• darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg

Hoi!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze website. Wij vertellen je graag meer over onze badmintonclub

PBC Boomgaardshoek bestaat al sinds 1982 en we vormen met elkaar een open vereniging. Iedereen is van harte welkom en nog belangrijker: onze leden voelen zich ook echt welkom. We zijn een gezellige badmintonvereniging in Hoogvliet, waar mensen zich thuis voelen. Ook familie en vrienden komen graag bij ons in sporthal Boomgaardshoek langs om die gemoedelijke sfeer te beleven. Wij zijn er trots op om een ontmoetingsplaats te kunnen zijn voor een ieder die sportiviteit, plezier en sociale contacten belangrijk vindt. PBC is een sportvereniging waar je jezelf kunt en mag zijn.

Natuurlijk vinden wij zelf badminton de leukste sport die er is en dat is het ook. Als je daar anders over denkt, dan dagen we je uit om eens mee te komen spelen. Je zult zien dat badminton meer is dan een beetje shuttlen op de camping. Het mooie van deze razend snelle sport is dat het een betaalbare, laagdrempelige, toffe sport die geschikt is voor jong en oud.

Bij PBC Boomgaardshoek kun je op ieder niveau badmintonnen. Recreatief spelen kan vanaf beginners- tot aan gevorderd niveau en bij voldoende animo worden voor recreanten die dat leuk vinden, trainingen georganiseerd om het badmintonspel verder te verfijnen en nog leuker te maken.

Onze wedstrijdspelers (we hebben vijf teams) moeten trouwens wél altijd wekelijks trainen om mooie prestaties neer te kunnen zetten in de bondscompetities en op toernooien. Er wordt getraind onder begeleiding van een gediplomeerd trainer en er zijn soms mogelijkheden om als reserve mee te trainen. PBC Boomgaardshoek heeft haar eigen clubtenue en iedere wedstrijdspeler is verplicht om in dat tenue te spelen. Overigens mag ieder lid van de vereniging het clubshirt dragen, graag zelfs!!

Wij vinden het ook belangrijk dat iedereen met elkaar speelt en dat er geen “kliekjesvorming” plaatsvindt. Alle recreanten en wedstrijdspelers spelen dan ook gewoon met elkaar op de vrij-speel avonden en dat zorgt voor veel inspanning en ontspanning.

Badminton is dus voor alle leeftijden en die hebben we dan ook bij PBC. Al vanaf zes jaar kunnen kinderen al bij ons terecht en krijgen dan badmintonles van trainers en begeleiders, die allen over een Verklaring omtrent Gedrag (VoG) beschikken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat kinderen in een veilige omgeving kunnen sporten, waarin plezier boven prestatie komt. En wat ook zo super is: de kinderen maken veel vrienden (ja ja, er zijn zelfs huwelijken en gezinnen uit voortgekomen).

We zijn (soms letterlijk) een grote familie, waarin nieuwe leden welkom zijn en altijd prima worden opgevangen. Badminton is een individuele sport dat ook in teamverband wordt gespeeld. Dit kunnen we je het beste uitleggen in de sporthal, dus kom vooral eens langs. Maar weet: of je nu met een familielid of vriend(in) wilt komen spelen of dat je alleen bent, dat maakt bij PBC Boomgaardshoek helemaal niets uit. Kom gewoon langs en ervaar de sfeer die we met elkaar creëren.

We hebben veel vrijwilligers binnen de vereniging, die verschillende commissies vormen. Eigenlijk is vrijwel iedereen altijd bereid om even ergens mee te helpen, als het nodig is. Ook ouders van onze jeugdleden zijn erg betrokken en helpen geregeld mee om iets te organiseren voor de club. We organiseren geregeld activiteiten en evenementen, zowel binnen als buiten het badminton. Je moet dan denken aan toernooien, racketavonden, pubquizen, spelletjesavonden, etentjes en ook een jeugdweekend of dagje uit wordt geregeld als daar belangstelling voor is.

Sinds medio 2020 hebben we de kantine van de sporthal in eigen beheer en kunnen daardoor onze leden ook na het badmintonnen een gezellige avond bezorgen met een hapje en een drankje.

Lijkt het je leuk om eens kennis te komen maken met onze vereniging, kom dan eens langs in sporthal Boomgaardshoek in Hoogvliet. Op dinsdagavond, vrijdagavond en op zondag zijn wij aanwezig (check onze aanwezigheidstijden) en loop de sportzaal in. Je mag ook van tevoren even mailen om aan te geven dat je langs wilt komen, dan kunnen we daar rekening mee houden. Je kunt ook meteen vrijblijvend mee spelen en te ervaren hoe het er bij ons aan toe gaat en of badminton ook echt iets voor je is (wij hebben een racket voor je klaar liggen).

Kijk vooral nog even rond op onze website, bezoek onze foto-galerijen en bekijk ons filmpje om een eerste indruk te krijgen van onze vereniging. Onderaan volgen zomaar wat quotes van onze (jeugd)leden en ouders over PBC Boomgaardshoek.

We hopen je snel te zien!

 

 • “Voor mijn gevoel is iedereen welkom en wordt iedereen warm onthaald.”
 • Je kan jezelf zijn en je wordt niet verplicht op hoog niveau te presteren, maar gewoon lekker mee te doen.”
 • “PBC is belangrijk voor me omdat ik er vrienden heb die ik graag wil blijven zien en ik het badminton zo leuk vind.”
 • “Badminton is gewoon een super leuke sport!”
 • “Badminton is een onderdeel van je actieve leven geworden en daardoor van belang voor je gezondheid.”
 • “Intussen ben ik natuurlijk met iedereen bevriend.” 
  Bij PBC hebben wij veel lol.”
 • “Van kleins af aan, ben ik al lid van de vereniging.”
 • “Ik heb hele mooie herinneringen en vriendschappen aan deze vereniging overgehouden. Dit gun ik ieder kind die bij ons komt spelen …”
 • “Hier zijn ook mijn vrienden die ik beschouw als mijn familie, dit vind ik nog het belangrijkste.”
 • “Er is altijd iemand om mee te spelen, iedereen speelt ook met elkaar.”
 • “Er met iedereen gespeeld wordt geen onderscheid van spelers is.”
 • Het is een club die graag iets voor de jeugd doet.”
  “Ouders kunnen meekijken tijdens het sporten en eventueel nog koffie drinken.”